Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Codorníu cedeix plànols inèdits de Puig i Cadafalch al Col·legi d’arquitectes de Catalunya

Codorníu ha cedit aquest dimecres més de 30 plànols originals i inèdits de Josep Puig i Cadafalch i algun dels seus deixebles al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Es tracta de plànols de gran valor històric i artístic dels edificis modernistes del celler Codorníu, reconegut com a Patrimoni Històric-Artístic Nacional, que va projectar Puig i Cadafalch. Datats entre finals del segle XIX i principis del XX, mostren part del conjunt arquitectònic d’edificis que integren les caves i també s’hi inclouen plànols de l’arquitecte Lluís Bonet i Garí, que va dirigir intervencions d’ampliació posteriors a la seva construcció.

L’historiador sadurninenc, Carles Querol, és vocal d’amics de Puig i Cadafalch i destaca la visió emprenedora que va tenir Manel Raventós a l’hora de plantejar una obra com aquesta quan encara es patien els efectes de la fil.loxera.

Querol també remarca en el seu moment l’elecció de Puig i Cadafalch i la relació que es va establir amb Manel Raventós.

Per la seva banda l’alcalde de Sant Sadurní, Pere Vernet, qualifica de fita històrica la cessió dels plànols perquè a partir d’ara estaran a l’abast de tothom qui hi estigui interessat.

L’acte de cessió, que ha inclòs l’exposició per primer cop d’alguns dels 30 plànols cedits, s’ha fet al Celler Codorníu i comptava també amb la presència del degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Guim Costa, i el CEO del grup Raventós Codorníu, Sergio Fuster, entre d’altres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: