Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Carles Ocaña deixa de ser el director artístic del Vijazz, després de 10 anys

La relació que des de 2007 ha fet possible convertir el Vijazz en un dels festivals de jazz més importants d’Europa s’ha acabat. Carles Ocaña després de 10 anys ja no serà el director artístic.

Carles Ocaña, que ha exercit aquests 10 anys de director artístic del festival a fet saber al president de l’Acadèmia Tastavins, Joan Tarrada, la seva decisió de deixar aquesta responsabilitat. Ocaña explica, a través d’una carta adreçada a Tarrada i per extensió a la junta de l’Acadèmia Tastavins, que ha estat una decisió difícil i molt meditada. Considera que ha acabat un cicle, i que vol marxar amb la satisfacció de la feina ben feta. Després de la celebració de la desena edició, pensa que és el millor moment per fer-ho.
Sobre els motius, explica que són diversos. Personals, per les circumstàncies actuals i futures en l’entorn, i les situacions internes i externes del Vijazz. Dels 10 anys en fa un balanç positiu, recordant que en el moment d’iniciar aquesta aventura pocs pensaven que s’arribés on s’ha arribat.
Al voltant de la seva decisió, hi ha també el futur del festival. Carles Ocaña comenta que la seva voluntat ha estat sempre millorar any a any, i oferir alguna cosa més respecte l’edició anterior.
Considera que com a festival, el Vijazz té encara molt de recorregut. Però aquest punt de vista no és compartit per la part que representa els vins en aquesta proposta, que considera que l’actual format ja els dona el que busquen.
Explica que ha fet el festival que ha pogut fer, però sempre pensant en l’objectiu que es van marcar des del primer moment el 2007, que era que vingués la major quantitat possible de gent a Vilafranca a conèixer la fira, els vins i el Penedès, sense pensar només com a un gran afeccionat del jazz.
D’aquesta dècada de festival, Ocaña diu que es queda amb la cara de satisfacció de les persones que any a any han assistit als concerts.
A partir d’ara, i per l’edició del 2017, la responsabilitat d’omplir el cartell musical del Vijazz recaurà en algú altre; i caldrà tenir present també que hi ha d’haver relleu al capdavant de l’Acadèmia Tastavins ja que el fins ara president, Joan Tarrada, deixarà també el càrrec en ocupar el de president del Vinseum.

Comentaris

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: