Dissabte, 24 de Juliol de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Cellers Torres planta 25.000 arbres per capturar i emmagatzemar emissions de CO2

Cellers Torres planta 25.000 arbres per capturar i emmagatzemar emissions de CO2

Torres ha planat prop de 30 hectàrees a Catalunya amb 25.000 arbres, amb l’objectiu de capturar i emmagatzemar CO2 atmosfèric i contribuir a minimitzar els efectes del canvi climàtic.

Aquesta mesura complementa les actuacions que està implementant el celler des del 2008, en el marc del programa Torres & Earth, i que li han permès reduir les emissions de CO2 en un 13% del 2008 al 2015, des de la vinya fins al transport final, segons l’últim balanç d’organització verificat per Lloyd’s.
La plantació d’arbres s’ha realitzat en terrenys no forestals i permetrà absorbir 2.340 tones de CO2 durant un període de 30 anys, segons el registre de petjada de carboni, compensació i projectes d’absorció de diòxid de carboni del Ministeri d’Agricultura. Això equival al consum anual d’electricitat de 1.675 llars.
D’aquesta manera, Torres retirarà CO2 de l’atmosfera i continuarà treballant activament en la reducció de la seva petjada de carboni, per aconseguir l’ambiciós objectiu d’emetre un 30% menys de CO2 per ampolla el 2020, en relació a l’any 2008.
Les noves plantacions forestals de Cellers Torres es troben a Tremp, a la província de Lleida, a Els Hostalets de Pierola, a la província de Barcelona i a Vimbodí i Poblet, a la província de Tarragona. Són camps de cultiu en desús on s’han plantat les espècies més adequades a cada zona. Aquestes plantacions, a més de capturar i emmagatzemar carboni, també contribuiran a la protecció de la biodiversitat i al refugi de la fauna silvestre i a millorar la bellesa paisatgística.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: