Divendres, 1 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es reposen un centenar d’arbres nous a Vilafranca

L’esclafit que Vilafranca va patir el 31 d’agost de 2022 i la sequera actual han provocat un increment del nombre de baixes en l’arbrat per sobre del que és habitual.

Cada any, per aquesta època, l’Ajuntament realitza aquesta campanya de reposició per substituir una part de l’arbrat mort per la sequera, inclemències meteorològiques o per actes vandàlics.

L’objectiu d’aquests treballs de reposició és continuar apostant per consolidar ombres naturals que creïn refugis climàtics a la vila, i que alhora ajudin a mitigar les altes temperatures que cada vegada pateixen més les zones urbanes a l’estiu.

La reposició que s’està realitzant suposarà la plantació d’aproximadament cent exemplars, d’espècies amb baixes necessitats d’aigua i adaptades a la sequera, distribuïts entre els barris de la Girada, Sant Julià, les Clotes, l’Espirall, el Molí d’en Rovira i el Poble Nou.

El reg de l’arbrat es realitza en hores de baixa insolació, restringint l’aportació d’aigua i utilitzant tan sols aigua freàtica no potable.

El regidor d’Espai Públic i Transició Ecològica, Miquel Medialdea, explica que la intenció municipal és “continuar substituint les baixes de l’arbrat en futures campanyes de plantació, per tal d’anar mantenint i incrementant la superfície de cobertura verda de Vilafranca”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: