Divendres, 1 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La sequera obliga a talar gairebé un centenar d’arbres morts a Santa Margarida i els Monjos

Com en d’altres municipis, a Santa Margarida i els Monjos s’ha pres aquesta decisió amb la voluntat de preservar la resta de verd urbà i poder gestionar millor la poca aigua disponible

L’Ajuntament d’aquest municipi s’ha vist obligat a talar gairebé un centenar d’arbres de diferents espais que es troben totalment secs o en molt mal estat, degut a l’estrès hídric d’aquests darrers mesos.

La manca de pluges i el fet que s’hagi hagut de minimitzar el reg ha afectat moltes espècies d’arbustos i plantes dels parcs del municipi o del jardí botànic del Molí del Foix i ha provocat que alguns arbres no hagin pogut superar les condicions climatològiques adverses actuals.

La mesura s’ha pres per assegurar la supervivència dels arbres del voltant i assegurar-los un major aprofitament dels recursos hídrics dels que disposen, com remarca el tècnic de medi ambient de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos Josep Maria Calaf.

Calaf recorda també que els anys 2007-2008 ja es va viure una situació similar, tot i que potser no tant extrema com l’actual sequera. La percepció és que aquest cop l’afectació està sent molt més àmplia.

A partir d’ara caldrà anar veient com evoluciona la situació, i si arriben pluges que puguin revertir les actuals restriccions.

Calaf destaca però, que malgrat tot caldrà repensar arreu com es fa la gestió del verd urbà per fer-lo més sostenible.

Pel que fa a noves plantacions d’arbres, a Santa Margarida i els Monjos es prioritzarà aquells que necessitin d’un menor consum d’aigua, com ja s’està fent des de fa temps, i s’aniran substituint aquells exemplars morts per altres de nous, si les condicions climàtiques milloren.

Malgrat la mesura que s’ha pres aquestes darreres setmanes de poda i tala selectiva, Santa Margarida i els Monjos continua mantenint un verd urbà de gairebé 4.000 arbres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: