Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Conseller d’Agricultura visita el Penedès per conèixer l’aplicació del programa europeu Life, d’aprofitament de restes de poda per fer energia

Jordi Ciuraneta ha fet parada primer a les Caves Vilarnau, a Sant Sadurní, on ha inaugurat la caldera de biomassa que s’hi ha instal·lat en el marc del projecte “Vinyes per calor” del programa europeu Life que promou la utilització des restes de poda per aconseguir energia calòrica.

En aquest cas per exemple, Caves Vilarnau estalviarà uns 25.000 litres de gas-oil, el que representa un 22% del consum anual de la cava.

El Conseller d’Agricultura ha destacat el fet que un projecte com aquest posa de manifest la importància de la col·laboració público-privada per impulsar la bioeconomia; i treure un profit d’un recurs natural que fins ara no es tenia en compte.

Per la seva banda, el president de González Byass, Mauricio González-Gordon, destacava el fet que aquesta nova caldera de biomassa era una mostra més de l’aposta per la sostenibilitat que fa el grup i les Caves Vilarnau concretament.

 

Després d’aquesta visita a Sant Sadurní, el conseller Ciuraneta s’ha desplaçat fins a Vilafranca, on s’ha reunit amb l’alcalde Pere Regull i membres de l’equip de govern municipal.

El conseller ha destacat la importància de la participació de la capital de la comarca en aquest projecte de “vinyes per calor” que ajuden a preservar també la imatge del Penedès. I ha remarca que en aquest sentit es comptarà amb el suport de l’administració catalana.

Finalment Pere Regull ha posat de manifest la importància de sumar la viabilitat econòmica dels vins i caves amb la sostenibilitat de l’entorn. I fer-ho amb el suport de programes europeus com el Life li donen encara més força.

El Conseller ha acabat signant el llibre d’honor de l’Ajuntament de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: