Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les fires de maig de Vilafranca comencen amb ganes de tirar endavant malgrat la incertesa

Les fires de maig són el gran punt de trobada laboral i econòmic del Penedès i ofereixen un espai de caràcter multisectorial que permet conèixer les novetats de cada sector.

L’objectiu que persegueixen les Fires de Maig de Vilafranca del Penedès és esdevenir un aparador on empreses de diferents sectors puguin oferir els seus productes i serveis presentant, any rere any, les seves novetats a la població de Vilafranca i de les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i el Garraf.

La inauguració de les fires ha anat a càrrec de l’alcalde, acompanyat per regidors i regidores del consistori, representants de la comissió de fires i altres autoritats. Pere Regull reivindicava la importància de l’esdeveniment en suposar un espai de contacte directe entre les persones. Regull ha inaugurat les seves darreres fires com a alcalde de Vilafranca.

Per la seva part, el regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, destacava el bon ambient entre el més d’un centenar d’expositors participants. Recordava que un 70% dels expositors repeteixen i un 30, són nous.

Les fires de maig són el gran punt de trobada laboral i econòmic del Penedès i ofereixen un espai de caràcter multisectorial que permet conèixer les novetats de cada sector i potenciar el desenvolupament del territori. El sector de l’automoció, per exemple, hi té un pes destacat. Juanjo Parra, assessor comercial de Toyota, creu que les fires aniran millor que l’any passat.

Molts expositors repeteixen per fer nous contactes i donar-se a conèixer. És el cas de l’empresa vilafranquina Metàl·liques Urbano.

També les entitats hi tenen el seu espai per sumar voluntaris i donar-se a conèixer. En el cas de la Fundació Mas Albornà, a més, hi tenen un estand amb els embotits de Mallart, que elaboren fomentant la inserció laboral de persones amb discapacitat.

Les Fires tenen una vocació d’obertura cap al públic local i d’arreu que busca nous productes, serveis i un espai de trobada agradable i adequat. En aquest primer dia també han rebut visites destacades, com la de la directora del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya Ariadna Rectoret, que ha estat a l’estand de CET Penedès.

Les fires de maig d’aquest 2023 compten amb 21 marques d’automoció, per sobre del Saló de l’Automòbil de Barcelona, i amb 11 expositors de maquinària agrícola, sent així la fira més important en aquest sector de la demarcació de Barcelona. També hi trobareu l’estand de Ràdio Vilafranca i Penedès TV, que al llarg de tot el cap de setmana oferirà una àmplia programació especial en directe.

Les fires compten amb altres espaies. L’Espai Juga Fira, amb tallers dirigits per als més menuts, l’Espai Demo, on les empreses poden presentar i fer demostracions als visitants i la Plaça del Vi, on es poden degustar els vins i escumosos del territori i de la DO Penedès i els productes de proximitat del mercat de la Carn.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: