Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La major prevalença de les al·lèrgies en infants respon a múltiples factors

L’Organització Mundial de la Salut preveu que el 50% de la població serà al·lèrgica l’any 2050.

A banda de la predisposició genètica, la contaminació, el canvi climàtic i la dieta poden ser factors de risc a l’hora de desenvolupar al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.

La pediatra Vanesa Fernández forma part de l’Equip de Pediatria de l’Alt Penedès.

Les primeres al·lèrgies que se solen presentar a la vida són les alimentàries. Per exemple, a la proteïna de la llet de vaca. Mentre que, més endavant, es manifesten les al·lèrgies respiratòries, especialment als àcars.

Fernández explica, a nivell general, quins poden ser els símptomes en cada cas.

La pediatra comenta que actualment es diagnostiquen moltes més al·lèrgies que uns anys enrere per la conscienciació de la societat en general i una major detecció per part dels i les professionals de la salut.

D’altra banda, la teoria de la higiene postula que l’increment de les malalties al·lèrgiques està relacionat amb una disminució de l’exposició a gèrmens. Però hi ha múltiples factors que poden influir en què el nostre cos reaccioni amb hipersensibilitat a determinades substàncies o partícules.

Quan l’al·lergen entra en contacte amb l’organisme d’un al·lèrgic, el sistema immune respon de forma exagerada i actua produint anticossos. Aquesta exposició dóna pas a l’alliberament de mediadors químics que generaran els símptomes molestos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: