Dimecres, 12 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

A Vilafranca ha plogut en quatre mesos i mig el 89% del que va ploure tot el 2023

Les pluges que han caigut el 2024 han anat molt bé per la vinya i fan pensar que la verema serà millor que la de l’any passat.

Fins aquest dimecres l’estació de Vilafranca del Penedès – La Granada ha registrat 174,8 litres per metre quadrat de pluviometria, mentre que en tot l’any 2023 a la mateixa estació es van recollir 197 litres.

La pluja arribava el dia 5 de gener, com un regal de reis i tot i que als mesos d’hivern ha estat discreta, amb la primavera s’ha anaimat i s’ha situat en una pluviometria normal pel Penedès. Al gener van ploure 16,4 litres, al febrer 12, al març 70 i a l’abril 60. I en els primers quinze dies de maig ja s’han recollit 16,4 litres, de manera que gairebé un 89% de la pluja de tot l’any passat ja ha caigut en 4 mesos i mig.

Aquesta és una magnífica notícia per a la pagesia i per les vinyes del Penedès. Unes vinyes que arrosseguen tres anys de sequera, amb l’extrem del 2023 que ha portat a la mort d’alguns ceps i alguna vinya sencera.

El director de la DO Penedès, Francesc Olivella, assenyala que el 2024 té , fins ara, una pluviometria d’un any normal al Penedès i que amb l’arribada de la pluja els ceps que han sobreviscut han brotat bé.
Tot fa preveure que la verema 2024 serà millor que la de l’any passat, encara que faltarien encara uns quants litres més de pluja.

Olivella assenyala que la verema podria ser millor que l’anterior, però que difícilment se situara dins dels paràmetres de la normalitat perquè les vinyes arrosseguen les conseqüències de tres anys de sequera.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: