Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca incorpora el servei de «serenos» per sumar en la seguretat de la ciutadania

Començaran la seva activitat aquest mateix dimecres en l’horari de vuit del vespre a tres de la matinada

La presentació ha tingut lloc a la sala Pau Boada de la Casa de la Vila i ha anat a càrrec de l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Ramon Zaballa. Han estat acompanyats pel cap de la Policia Local de Vilafranca, Joan Vich, i dos dels vuit agents cívics nocturns, el Carles i la Sílvia.

Els vuit «serenos» han estat contractats a través d’un pla local d’ocupació, amb finançament de la Diputació de Barcelona, que s’allarga fins a finals de desembre. Començaran la seva activitat aquest mateix dimecres en l’horari de vuit del vespre a tres de la matinada. L’objectiu del nou servei és millorar la seguretat, acompanyar la ciutadania i col·laborar amb els diferents serveis i agents que intervenen a l’espai públic. Per a dissenyar-lo, l’Ajuntament s’ha inspirat en les experiències d’altres ciutats com Santa Coloma de Gramenet o Sant Pere de Ribes.

Els agents cívics nocturns depenen directament de l’àrea de Proximitat de la Policia Local de Vilafranca i actuaran en coordinació amb aquest cos, que els assignarà diàriament les tasques a realitzar.

Les funcions i responsabilitats que assumeixen els serenos són diverses però, principalment, es tracta d’ajudar la ciutadania, fer una tasca preventiva de possibles actes incívics o delictius i detectar anomalies a la via pública. Tot plegat amb l’objectiu de millorar la seguretat i la convivència ciutadana. Els serenos no intervindran en conflictes, sinó que els posaran en coneixement de la policia.

Els agents cívics nocturns disposaran d’un mòbil per comunicar-se amb la Policia Local i la seva actuació es podrà sol·licitar a través de l’aplicació mòbil Seguretat Ciutadana Vilafranca. També al telèfon de la sala de coordinació operativa de la Policia Local.

Els sotsinspector en cap de la Policia Local, Joan Vich, destaca que els agents cívics nocturns poden ajudar a esponjar l’activitat quotidiana de la policia, alhora que arribar a llocs que a les patrulles policials els són més complicats.

Els vuit agents cívics nocturns han estat formant-se durant les darreres setmanes i afronten el repte amb il·lusió i ganes de sumar per millorar la percepció de seguretat ciutadana. El Carles Serrano és un dels serenos.

Els serenos, que són sis homes i dues dones, s’organitzaran en quatre patrulles de dues persones. A vegades patrullaran tots i altres vegades, dues parelles. En cas que hi hagi alguna baixa, es faran equips de tres. Estaran operatius tots els dies de la setmana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: