Dijous, 23 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Casals Municipals de Gent Gran de Vilafranca incorporen la figura d’una integradora social

Aquest abril els Casals Municipals de Gent Gran del Tívoli i de l’Espirall han incorporat la figura d’una integradora social cadascun.

El regidor de Drets Socials i Gent Gran, Ramon Zaballa ha recordat que, segons les dades de l’Idescat, l’any 2022 la gent de més de 65 anys representa el 19,27% del total de la població. Les dades també es donen a Vilafranca, on actualment les persones d’aquesta edat ja s’acosten a les 8.000 i gairebé un 20% de la població.

Lligat a l’increment de l’envelliment i sobreenvelliment, la solitud és un fenomen paral·lel que afecta a més de 175.000 persones grans a Catalunya. En aquest panorama, des del dia 2 d’abril s’ha incorporat la nova figura de les integradores.

Les noves integradores socials tenen funcions de supervisió de l’espai, d’atenció a les persones grans assistents als casals, detectant solitud i altres problemàtiques associades, en coordinació permanent amb servei socials bàsics; i, finalment, dinamització de l’espai i de les persones grans en col·laboració amb les juntes de cada casal i realitzar tallers dirigits a conservar l’autonomia personal.

Per la seva part, la directora dels Serveis Socials municipals, Montse Domènech, explicava que també els permet captar a gent que participa de grups per a formar part del casal.

A més, durant la roda de premsa s’ha refermat que els casals han de ser llocs on s’atengui de manera individualitzada les persones grans, on es doni informació sobre recursos per a aquest col·lectiu, s’observi el procés del cicle vital de les persones usuàries, i es pugui derivar als equips bàsics d’atenció social del municipi, i doni suport als tècnics de l’equip de gent gran i dependències.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: