Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’equip de govern estudiarà nous punts de Vilafranca on instal·lar càmeres de videovigilància

Després de completar la instal·lació de 15 càmeres de videovigilància en cinc punts de Vilafranca, l’equip de govern es planteja estudiar altres punts on ampliar la xarxa.

La setmana passada es va completar la instal·lació de 15 càmeres de videovigilància en cinc punts de Vilafranca. Les càmeres estan en funcionament a la plaça de l’Estació, la rambla Sant Francesc, el carrer Sant Sadurní d’Anoia amb Espirall, la plaça Pau Casals i el carrer Antonio Acedo de Sopetrán. Cada punt disposa de tres càmeres, dues de fixes i una de mòbil que permet enfocar i ampliar les imatges en cas que sigui necessari. Segons el regidor de Seguretat Ciutadana, Ramon Zaballa, la instal·lació de les càmeres ha contribuït a prevenir l’incivisme i actes delictius en aquestes zones especialment sensibles. A l’hora, el sistema de videovigilància està servint per detectar més ràpidament les incidències.

L’equip de govern es planteja ara estudiar altres punts on ampliar la xarxa de videovigilància.

Les càmeres es controlen des de la sala de coordinació operativa de la Policia Local de Vilafranca, que ha quedat petita i s’haurà de traslladar a un espai més adequat. Per això s’ha previst una inversió de 8.000€. El preu total de la inversió de les càmeres és de 37.868,92€ amb IVA inclòs.

D’altra banda, aviat es posarà en marxa un programa de geolocalització de les patrulles i s’està estudiant la possible adquisició d’un software vinculat a les càmeres.

L’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, ha refermat el compromís de l’equip de govern amb la millora de la seguretat ciutadana, amb la instal·lació de les càmeres però també amb moltes altres accions.

La roda de premsa s’ha fet des de la plaça de l’Estació. De fet, en aquesta zona s’han fet ja diverses accions dissuasives en coordinació amb el cos de Mossos d’Esquadra.
Durant la roda de premsa, el regidor de Seguretat Ciutadana ha avançat que els serenos, els agents cívics nocturns, començaran a treballar el proper dilluns.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: