Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

En marxa la Unitat de Valoració de la Discapacitat i Dependència a l’Alt Penedès

Des de la posada en marxa de la unitat s’han aprovat 80 valoracions de discapacitat i unes 250 de dependència.

El Consorci Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf (CSAPG) i el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya van posar en marxa a finals de l’any passat la Unitat de Valoració de la Discapacitat i Dependència del CSAPG.

Aquest servei compta amb dos equips encarregats de fer valoracions de discapacitat i dependència. L’objectiu és assolir en un any 1.400 valoracions de discapacitat i 1.600 de dependència. Olga Farré és la gerent del Consorci Sanitari.

Des de la posada en marxa de la unitat s’han aprovat 80 valoracions de discapacitat i unes 250 de dependència.

Des del Departament de Drets Socials, Marta Segura, directora general de l’Autonomia Personal i la Discapacitat, ha explicat que estan ampliant el nombre d’entitats amb capacitat de fer aquesta mena de valoracions. Segura ha recordat que, segons la llei de la dependència, les persones que sol·licitin la seva valoració haurien de tenir identificat el grau de dependència i el seu pla individualitzat en 180 dies, però la mitjana de l’estat se situa als 327 dies i la de Catalunya, als 278.

La posada en marxa de la nova Unitat de Valoració de la Discapacitat i Dependència suposa pel Consorci un nou pas endavant en la línia estratègica d’ampliar la seva cartera de serveis per cobrir totes les necessitats assistencials i socials de la població del Penedès, fent que aquesta no s’hagi de desplaçar a altres punts del territori.
Jordi Cuyàs és el president del consell rector del Consorci.

El delegat del Govern a la Vegueria Penedès, David Alquézar, ha valorat també aquesta proximitat que permet fer els tràmits de forma més fàcil a la població de l’Alt Penedès, alhora que allibera part de la feina que fins ara s’assumia a les Unitats de Valoració d’Igualada i Vilanova.

Per contactar amb la unitat us podeu adreçar al telèfon 661 447 349 o bé als correus electrònics per les valoracions de discapacitat o per les valoracions de dependència.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: