Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Diumenge torna la Ruta del Xató amb la novetat que hi haurà 100 racions per a celíacs

Aquest dilluns, la regidoria de turisme ha presentat l’edició d’enguany, en la qual s’hi podran degustar els xatons de Calafell, El Vendrell, Sitges, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca.

Diumenge 17 de març se celebra la Festa del Xató de Vilafranca del Penedès, organitzada pel Servei de Turisme.

L’esdeveniment, que tindrà lloc a l’espai tradicional de la rambla Sant Francesc, de les 10 a les 14.30h, té la novetat que es posaran a disposició 100 racions per a persones celíaques.

L’acte s’ha presentat amb la presència de Celíacs de Catalunya. El delegat a l’Alt Penedès, Ramon Santís, remarcava que un dels objectius de l’associació és que les persones celíaques puguin gaudir en l’àmbit de la restauració.

Amb la finalitat de promocionar la proximitat, aquest any seran convidats especials, introduint els dos tallers per aprendre a fer xató, els alumnes de l’escola de Sant Ramon, que explicaran el projecte de recuperació de l’escarola perruqueta, des de la seva plantació fins a l’elaboració d’un bon plat de xató. Els acompanyarà el pagès que els assessora.

A més, la festa té la vocació de causar el menor impacte sobre el medi i per aquest motiu es facilitaran carmanyoles compostables i hi haurà contenidors per a la separació de residus, entre d’altres accions.

Amb tot, Gemma Romeu explicava que es tracta d’una festa que respon a dos dels trets característics de Vilafranca com a destinació turística: la cura per les tradicions i el patrimoni gastronòmic i la capitalitat del vi.

Diumenge també es podran visitar les típiques parades dels artesans, on hi haurà tallers per als infants. Altres activitats seran un maridatge de vi i xató i dos tallers infantils per aprendre a fer xató. El taller de creació de xató i el maridatge requereixen d’inscripció prèvia i pagament.

Per tastar el xató s’hauran de comprar els tiquets a taquilla. Hi ha diferents preus i productes: tiquet complert de 12€ (2 racions, degustació de vi, coberts, tovalló, pa i copa de vi), tiquet de ració simple de xató de 5€, tiquet degustació de vi amb copa de 3€ i tiquet degustació de vi de 2€.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: