Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Èxit de participació a la 25a Festa del Xató, amb activitats per a tots els públics

L’edició d’enguany recuperava la ubicació a la Rambla de Sant Francesc i incorporava l’opció sense gluten.

Aquest diumenge la Rambla de Sant Francesc celebrava la 25a Festa del Xató de Vilafranca emmarcada dins de la Ruta del Xató, i que enguany recuperava l’ubicació a la Rambla de Sant Francesc.

La de Vilafranca és l’única festa entre les que es fan al Gran Penedès que reuneix el xató típic de Calafell, El Vendrell, Sitges, Vilafranca i Vilanova, acompanyats de vi de la DO Penedès. La regidora de Turisme, Dolors Rius, destacava com s’ha consolidat la festa, així com una de les novetats d’enguany.

El bon dia va acompanyar i el Mercat d’Artesania, Brocanteria i Pintura van acabar d’omplir d’ambient la Rambla. Un dels visitants, el Toni Vidal, destaca la jornada.

Al llarg del matí la rambla es va omplir de gent i activitats per a tots els públics. Com ja és tradició, s’hi van desenvolupar dos tallers per aprendre a fer xató, pensats perquè els infants d’entre 5 i 12 anys, i un maridatge de xató de Vilafranca amb els vins de la DO Penedès per als més grans, i un espectacle de teles acrobàtiques de la mà de La Vertical.

Sebastià Cerdà, secretari del gremi d’hostaleria i mestre xatonaire era l’encarregat de desenvolupar els tallers per als més petits de la casa.

Per la seva part, Cerdà també destacava que la festa és un bon moment per gaudir en família.

Com cada any, la Festa del Xató de Vilafranca va aplegar molts visitants que cap a última hora del matí van exhaurir tots els tiquets de degustació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: