Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Festa del Xató de Vilafranca torna a la rambla i incorpora l’opció sense gluten

Aquest diumenge 12 de març, la Festa del Xató de Vilafranca torna a la rambla de Sant Francesc i ho fa celebrant el 25è aniversari.

Com sempre, s’hi podran degustar els cincs xatons que conformen la Ruta del Xató: Calafell, El Vendrell, Sitges, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès.

La festa és una oportunitat única per poder tastar aquestes cinc varietats de xató un mateix dia acompanyats de vi de la DO Penedès.

L’esdeveniment recupera el seu emplaçament després de dues edicions marcades per les restriccions del coronavirus i la previsió de mal temps.

El xatons es poden adquirir amb les diferents modalitats de tiquets perquè cada persona decideixi què li ve més de gust; el tiquet més complet inclou dos xatons, una copa de vi, pa i coberts. Hi haurà 2.150 racions i, com a novetat, una cinquantena seran sense gluten.

La festa tindrà lloc entre les 10 i les 14.30h, amb diferents activitats que se celebren a la mateixa rambla de Sant Francesc. Com ja és gairebé una tradició, hi haurà dos tallers per aprendre a fer xató, pensats perquè els infants d’entre 5 i 12 anys es familiaritzin amb aquest plat.

També hi haurà un maridatge de xató de Vilafranca amb els vins de la DO Penedès per als més grans. A la mateixa rambla també es podrà gaudir de l’espectacle ‘Els Valors’, una proposta de teles acrobàtiques a càrrec de La Vertical. Elles mateixes oferiran tallers perquè els nois i noies de la vila puguin provar el món de l’acrobàcia. A més, de 10 a 12 es podrà jugar al gran joc de la ruta del xató. D’altra banda, la festa coincidirà amb el Mercat d’Artesania, Brocanteria i Pintura, amb una oferta amb gran varietat de productes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: