Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

80 escoles públiques del Penedès i el Garraf demanen més recursos per l’«emergència educativa»

30 de les direccions signants són de la comarca de l’Alt Penedès, entre les quals hi ha les de les escoles vilafranquines Estalella i Graells, Mas i Perera i Pau Boada.

Gairebé vuitanta directores i directors d’escoles públiques de l’Alt, el Baix Penedès i el Garraf han fet arribar una carta a la consellera d’Educació demanant més recursos per revertir una situació que qualifiquen «d’emergència educativa».

La carta comença explicant que els i les signants volen «una educació pública de qualitat i amb unes escoles que puguin ser capaces d’oferir igualtat d’oportunitats a l’alumnat». Denuncia que el Departament incompleix sistemàticament la LEC i el decret d’inclusió i demana més personal, més hores per a coordinació i ràtios més baixes per fer front «a les situacions complexes» que viuen les escoles. El text continua dient que el sistema s’aguanta «per la bona voluntat de mestres i equips directius» però que no pot atendre «com cal als nens i nenes i a les seves famílies». I ho defineix com un sistema «injust que no pot atendre la diversitat i que no promou l’excel·lència».

Per tot plegat, les direccions signants afirmen que l’alternativa a no aplicar mesures per donar més recursos als centres és continuar «en la situació d’emergència educativa en la qual ens trobem i de la qual volem sortir».

30 de les direccions signants són de la comarca de l’Alt Penedès, entre les quals hi ha les de les escoles vilafranquines Estalella i Graells, Mas i Perera i Pau Boada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: