Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Prop de 400 alumnes participen a l’11a edició del Corrandescola

Prop de 400 alumnes participen a l’11a edició del Corrandescola

382 alumnes de cinquè de primària participen a l’11a edició del Corrandescola, que tindrà lloc dijous a l’Auditori Municipal Rosa Maria Juncosa de Vilafranca.

Aquesta activitat, que convida l’alumnat a treballar la llengua oral, el cant com a solista i la posada en escena a través del glosar i de l’intercanvi de versos, tindrà lloc de 10 a 12h.

Des dels seus inicis a Vilafranca, l’any 2013, prop de 3.000 alumnes de cinquè de primària han participat en el Corrandescola i desenes de mestres de Vilafranca han fet formació durant aquets anys.
L’edició d’enguany també comptarà amb la participació d’Albert Casals, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i impulsor de la introducció de la glosa a l’escola, i Mònica Calaf, mestra de música de l’escola Estalella i coordinadora de l’activitat a Vilafranca, juntament amb Casals.

La dinàmica de l’espectacle consisteix en que una selecció d’alumnes de les diverses escoles surten l’escenari a demostrar les seves habilitats com a glosadors. N’hi ha que canten de memòria versos creats a classe i d’altres surten a demostrar la seva capacitat d’improvisar versos inventats i construïts sobre una melodia treballada a l’escola, a partir d’unes proves que se’ls proposa. L’espectacle estarà conduït per dos dels corrandistes de més renom al nostre país, Carles Belda i Berta Llos, amb l’acompanyament de l’acordió diatònic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: