Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tot i la pluja Vilafranca ha celebrat una bona Rua de Carnaval

Malgrat la pluja, la Rua de Carnaval de Vilafranca es va viure amb intensitat i ha tornat a ser un acte dinamitzador del comerç.

Aquest divendres se celebrava la Rua de Carnaval de Vilafranca, inicialment amb la participació de 27 carrosses i 4 comparses del Penedès. Però l’arribada de la pluja va obligar a una comparsa i cinc carrosses a no sortir per les característiques del seu bestuari o dels elements de les carrosses, tot i que la gran majoria sí que ho van fer mantenint el bon nivell de la celebració. El recorregut començava a l’Avinguda de Tarragona i passava per la Rambla Sant Francesc al voltant de un quart de deu de la nit. A la rambla hi havia el set de Penedès TV i Ràdio Vilafranca per oferir el programa en directe. Entre les carrosses participants s’hi podia veure una de les guanyadores de la majoria de carnavals d’enguany, La reina del Mississipi, amb un vestuari d’època i un espetcacular vaixell.
Han recollit primers premis a el Vendrell, Calafell i Cunit.

El municipi amb major aprotació de carroses i comparses era el de Santa Margarida i els Monjos amb seu grups. Entre d’altres s’hi podia veure la carrossa de la Rapita a Roma. Els seus components explicaven que els agrada molt venir el divendres de rua a Vilafranca.

Una de les novetats d’enguany a Vilafranca era el rebuig de les lletres sexistes. Una norma que a alguns grups els suposa canviar de músiques desprès de mesos d’assaig.

La rua de Vilafranca originalment es feia el dilluns següent al Dijous Gras, però per facilitar-hi l’afluència del públic el 2015 es va traslladar al següent divendres, encara que el Rei ja fos mort. La coincidència en cap de setmana fa que l’esdeveniment compti amb una participació multitudinària i això repercuteix en l’activitat comercial, sobre tot en la restauració. La Roser Olivella, encarregada de pizzeria La Llar de la Vila, destaca que aquest divendres tenien més reserves del que és habitual.

O el responsable del Gastrobar Cèntric, Daniel Cercós, ens avançava divendres al migdia que ja tenien tots les taules reservades.

Davant la previsió d’arribada de molta gent al centre de Vilafranca els cossos de seguretat també prenien mesures de control. També es comptava amb la participació dels voluntaris de Protecció Civil.

I l’Ajuntament de Vilafranca també muntava un Punt Lila per prevenir violències sexistes. La regidora d’Igualtat, Montse Arroyo explica que el balanç ha estat positiu, sense incidències però amb una funció de sensibilització ciutadana.

Divendres es podia seguir la Rua de Carnaval de Vilafranca en directe per Penedès TV i Ràdio Vilafranca, una rua que es pot tornar a veure si es consulta la pàgina web rtvvilafranca.cat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: