Dimarts, 19 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha tornat a viure una Rua de Carnaval com les d’abans de la pandèmia

Els actes del Carnaval 2023 finalitzaven divendres amb la tradicional rua de carrosses i comparses que començava a quarts de nou del vespre des de l’avinguda Tarragona, cruïlla amb el carrer de Moja.

Aquest any comptava amb la participació de 26 carrosses i 8 comparses, amb unes 3.000 persones disfressades, aproximadament. La rua s’anomena de la ressurecció perquè com és habitual a Vilafranca, se celebra el divendres després del dimecres de sendra. El fet de coincidir en divendres dona molta vida als establiments de restauració de la vila, amb una multitudinària presencia de visitants, que malgrat el fred que feia aquest any no es van voler perdre l’edeviniment, la darrera gran rua de la temporada.
Una rua que recuperava el recorregut tradicional per l’avinguda Tarragona, passant pel lateral i per centre de la rambla de Sant Francesc, seguint per la rambla de Nostra Senyora i finalitzant per l’avinguda Barcelona.
Just abans d’iniciar el recorregut alguns dels participant ens explicaven la satisfacció d’haver pogut celebrar un carnaval com els d’abans de la pandèmia, amb un balanç molt positiu.
La gran majoria de carrosses i comparses eren de la comarca i 5 de Vilafranca.

Obria la rua la carrossa Samba du Moja de l’Associació Grup Carnaval de Moja, una entitat amb 24 anys d’història i amb la satisfacció dels seus ballardors i balladores de tornar-s’ho a passar bé.

Entre els primers llocs també es podia veure Els Minions d’Univers Penedès que enguany celebraven el 20è aniversari de participació en el carnaval de Vilafranca.
I ben a prop es podia veure una de les carrosses que més premis ha recollit en aquest carnaval. Trencanous del Carnaval de Clariana. Amb una disfressa que ha rebut força premis

Un dels grups més veterà és el de les Llunàtiques de l’Arboç que enguany es presentaven amb el lema El resorgir de les cendres.
I unes de les disfresses més treballades eren les de la carrossa de la Ràpita a Tanzània.
Tampoc es van perdre la rua de Vilafranca un dels grups amb més solera, L’Associació de Carnaval Fem Pinya dels Monjos que presentaven una figura mitològica amb Les criatures de la Mantícora.
I dels Monjos també, celebrant els 30 anys de participació en el carnaval hi havia El Totxos tornen a l’oest.
L’Ajuntament de Vilafranca va instal·lar un punt lila fix, ubicat a la rambla Sant Francesc, i també una parella itinerant que s’anava desplaçant durant la rua, i també a la festa final que es va fer a la mateixa rambla.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: