Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La celebració del Mobile World Congress té una repercussió en empreses i serveis del Penedès

Aquest dijous finalitza la fira de la telefonia mòbil més gran del món, que se celebra a Barcelona.

El volum de l’esdeveniment, la proximitat amb el Penedès i l’interès en les empreses del territori fan que hi hagi una clara repercusió del certàmen en dos sentits de circulació.
Sònia Ramos, directora i fundadora de TuAlly, destaca l’impuls econòmic del Mobile World Congress.

Per aquest motiu és evident que hi ha també un interès recíproc en empreses del Gran Penedès.

La participació catalana al Mobile World Congress té més força que mai, amb una xifra rècord de 360 empreses i centres tecnològics representats.
També han assistit a la fira empreses de telecomunicacions del Penedès com pot ser XTA, el seu gerent, Jordi Bastardas.

També al congrés hi ha hagut diferents preentacions i experiències amb protagonistes penedesencs. Per exemple aquest el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf ha presentat el ‘Projecte d’hospitalització a domicili evolucionada als nous temps’. El projecte està coordinat pel Consorci i té l’objectiu principal de dissenyar un nou model organitzatiu d’hospitalització a domicili per aplicar-lo a nivell català. O, d’altra banda, aquest dijous l’escola vilafranquina Mas i Perera participava al Mobile World Congress en el marc de la jornada mSchools, on quatre centres catalans hi presentaven experiències relacionades amb la tecnologia com a eina per enriquir l’aprenentatge. El Mas i Perera portava al Mobile la nova versió audiovisual del Masinotícies.
D’altra banda també algunes empreses de serveis, i sobretot hotels i restaurants del Penedès també noten els efectes directes o indirectes del congrés.
Com, per exemple, ens explica la responsable dels hotels Pere III, Air, Basic i Domo, Núria Via. Hotels on han notat un increment de reserves.

Els motius de les reserves a Vilafranca poden ser econòmics, perquè a Barcelona els preus són molt més cars, o també perquè s’esgonten les places a la Ciutat Comptal.

Els smartphones ja no son els protagonistes com en edicions passades.

El gran focus d’atenció s’ha centrat en la robòtica i sobretot en la Intel•ligència Artificial. Bon exemple, és la companyia sud coreana Samsung, que ha presentat com a gran novetat un dispositiu en forma d’anell que ajuda a controlar la nostra salut. El Samsung Galaxy Ring funciona com a complement d’altres dispositius de la marca.
Respecte la Inteligència Artificial hi ha interés també amb la seva aplicació en empreses del Penedès.

Enguany es calcula que han passat pel Congrés Mundial de Mòbils prop de 100.000 congressites d’uns 300 països, 10.000 més que l’any passat. El que vol dir igualar les xifres de l’època prepandèmica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: