Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’escola Mas i Perera presenta la versió audiovisual del Masinotícies al Mobile World Congress

L’escola Mas i Perera és un dels 15 centres on la Fundació Bofill ha desplegat el pilot de BiblioTech.

L’escola vilafranquina participava aquest dijous al matí al Mobile World Congress en el marc de la jornada mSchools, on quatre centres catalans hi presentaven experiències relacionades amb la tecnologia com a eina per enriquir l’aprenentatge.

El Mas i Perera portava al Mobile la nova versió audiovisual del Masinotícies. L’escola ha adaptat a un format de telenotícies el consolidat noticiari setmanal que reuneix l’alumnat de tot el centre al celobert un cop per setmana per posar en comú informacions d’interès. I ho ha fet amb la biblioteca escolar com a espai de referència on treballar sobre les noves alfabetitzacions digitals i mediàtiques. Tot plegat gràcies a l’impuls del projecte BiblioTech de la Fundació Bofill, que ha ofert formació i material al centre.
Foix Ortiz és la cap d’estudis i responsable de la biblioteca escolar del Mas i Perera.

L’escola Mas i Perera és un dels 15 centres on la Fundació Bofill ha desplegat el pilot de BiblioTech, que té l’objectiu de reactivar i enriquir les biblioteques escolars. La idea és que el foment del gust per la lectura convergeixi amb el desenvolupament d’aprenentatges, relacionats sovint amb la tecnologia, i noves alfabetitzacions digitals i mediàtiques.

Alhora, vol reivindicar que tothom té el dret de gaudir d’aquest espai educatiu imprescindible que, en un alt percentatge de centres educatius catalans, ha quedat oblidat i relegat a un segon pla.
Marta Alfonsea és la coordinadora del projecte BiblioTech.

A banda del Masinotícies, la biblioteca també és l’espai on l’alumnat participa en activitats d’experimentació com la que feien aquest dimecres els nens i nenes de 4t de primària. Make & Learn, una de les entitats col·laboradores del BiblioTech, ensenyava els materials que condueixen l’electricitat i els que no amb una placa Makey Makey.
Adrià Arjona és el responsable de l’activitat.

El Lluc i la Blanca explicaven el que havien fet durant l’activitat.

En el marc de l’estratègia d’Equitat Digital, el projecte BiblioTech vol donar suport als agents educatius que vulguin explorar, implementar i avaluar noves maneres de treure el màxim profit socioeducatiu de les seves biblioteques escolars.

Més informació sobre BiblioTech aquí.

FOTO: Fundació Bofill

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: