Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els 12 allotjaments per a gent gran del carrer Vidal estaran operatius aquesta primavera

L’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, ha iniciat aquesta setmana el seu projecte d’alcaldia de proximitat al barri del Centre.

Allà, en roda de premsa, ha explicat que l’edifici del carrer Vidal que s’està rehabilitant per acollir 12 allotjaments per a gent gran estarà operatiu aquesta primavera. Les obres es van iniciar l’estiu del 2022, tenen un pressupost de més d’1’3 milions d’euros i han rebut una subvenció dels fons Next Generation per valor de 620.000 euros.

A l’antic edifici d’urgències del carrer Vidal, amb planta baixa, tres plantes pis i coberta, s’han reformat íntegrament 1.154 m2 creant 12 allotjaments temporals per a persones de més de 65 anys, un d’ells adaptat i la resta accessibles. Les bases i la convocatòria per a accedir a aquests allotjaments es faran públiques molt aviat.

Francisco Romero ha destacat també la rehabilitació que ha fet una promotora privada d’un edifici important situat a la plaça del Vall del Castell i que ha obtingut ajuts del fons Next Generation per la seva aposta per l’alta eficiència energètica.

L’alcalde ha fet la roda de premsa des de la plaça de l’Oli, que ell ha anomenat «el km. 0» de la transformació urbana que s’està desenvolupant a Vilafranca i que continuarà també en diversos punts del barri del centre.

Romero ha aprofitat també per anunciar una nova línia d’ajuts que aviat farà pública l’Ajuntament i que anirà destinada a l’accessibilitat i la conservació dels edificis.

Aquests ajuts anirien adreçats a les obres i instal·lació d’aparells elevadors i rampes. Se subvencionaria un percentatge de les obres, que serà major si a l’edifici hi ha situacions agreujants com persones majors de 70 anys o que pateixen causa sobrevinguda que en limiti l’accessibilitat, o famílies vulnerables.

També se’n podrien beneficiar obres de rehabilitació i manteniment d’edificis i obres d’adequació a l’Ordenança del paisatge urbà dels locals d’activitat econòmica i serveis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: