Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La setena edició del Vilapensa acollirà 20 activitats al voltant del concepte de ‘Els altres’

El fil conductor de l’edició d’enguany és ‘Els altres’, un concepte que vol mostrar les múltiples relacions, jerarquies i prejudicis, entre altres, que existeixen a la nostra societat.

Del 15 al 21 d’abril Vilafranca celebrarà la setena edició del Festival del Pensament Vilapensa i comptarà amb 20 activitats i 32 ponències. El codirector del festival, Jordi Sàbat, destacava durant la roda de premsa de presentació que un dels objectius continua sent la difusió del pensament a la ciutadania.

El fil conductor de l’edició d’enguany és ‘Els altres’, un concepte que vol mostrar les múltiples relacions, jerarquies i prejudicis, entre altres, que existeixen a la nostra societat. Ho explica la codirectora del Vilapensa, Marta Palacín.

El Vilapensa 2024 valorarà el paper del feminisme, parlarà de la força de les diferents fronteres a l’hora de construir alteritats, de la salut i les cures o del temps, entre altres qüestions. Tot plegat a través de disciplines com la música, el teatre, el cinema o la fotografia a més de les conferències i taules rodones que s’han programat al llarg de tota la setmana. El degà de la facultat de Filosofia de la UB i director de la Càtedra Llorens i Barba, Josep Monserrat, ha posat en valor que el festival ha estat sempre una aposta de risc pels seus continguts.

Per la seva banda, l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, va lloar la feina feta per l’organització i va agrair al Vilapensa la força per fer front a reptes locals amb visió global.

El Vilapensa s’inaugurarà el dia 15 amb la conferència ‘La frontera alegre, el contacte amb l’altre’ a càrrec dels periodistes Vicent Partal i Isabel Galí i comptarà amb altres actes destacats com la ‘Jornada de bioètica: Nos-altres cuidem-nos’ o la recuperació dels sopars filosòfics.
Tots els actes principals seran retransmesos en directe i en streaming per Penedès TV.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: