Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca va viure una màgica Cavalcada de Reis amb força novetats i gairebé sense pluja

L’amenaça de la pluja, tant desitjada de feia temps, va fer que la cavalcada anés a un ritme força lleuger, tot i que va començar més de mitja hora tard per l’avaria en una de les carrosses.

Al final els reis van poder rebre les claus de la ciutat amb normalitat, i just tornar a pujar a les carrosses van caure quatre gotes.
Melcior, Gaspar i Baltasar venien carregats d’obsequis, desitjos i també de novetats com l’adequació d’una zona tranquil·la, al carrer Eugeni d’Ors, la incorporació de cinc formacions de dansa al seguici dels Reis i l’estrena de la flamant locomotora de la Fosca, la carbonera d’Arcàdia, més enllà de la fàbrica. Aquest any la Fosca, la carbonera d’Arcàdia, estrenava una locomotora per portar el carbó per a totes les persones que no s’havien portat prou bé. A banda de la locomotora, la cavalcada també incorporava una música pròpia per a la locomotora del carbó, amb la qual ballava un dels nous grups de dansa que s’afegien a la comitiva. I és que una de les novetats destacades d’enguany és que la Cavalcada de Reis de Vilafranca creixia amb la incorporació de cinc grups de dansa, que s’afegien al grup de dansa oriental que ja formava part del seguici acompanyant la carrossa del Patge Reial Raimon. Això ha estat possible gràcies a la col·laboració de les escoles de dansa Assumpta Trens, Dansa AMPA Montagut, escola de dansa CAS, escola de dansa Cascavells i Golden Dance LAB.
El recorregut començava a l’avinguda Catalunya. Allà moltes famílies ja els estaven esperant. Per les mares i pares és també un moment màgic.

I per descomptat que per als nens i nenes també és un moment especial. Molts recordant el contingut de les seves cartes.

Un cop arribats a l’Ajuntament, Ses Majestats van ser rebuts per l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, i la regidora de Cultura, Àngels Dalmau, que els van donar la benvinguda.

L’alcalde els va lliurar la clau de la ciutat per tenir accés a totes les cases.
I els reis es van adreçar a totes les famílies.

Melcior agraïnt la rebuda a Vilafranca.

Gaspar destacant que els infants són la màgia de la nit de reis.

I Baltasar recomanant també temps lliure per a tothom.

Després d’aquest acte protocol·lari, la Cavalcada de Reis es reprenia pel carrer de la Cort i continuava fins a la plaça de l’Era Enrajolada. I els reis es posaven ja a treballar tota la nit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: