Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca començarà a tenir ‘serenos’ al barri de les Clotes a partir del mes de març

Està previst que treballin en parella i en contacte permanent amb la Policia Local, fent d’agents cívics de les vuit del vespre a les tres de la matinada.

Aquesta setmana l’alcaldia de proximitat es troba al barri de les Clotes i ha estat en aquest barri on l’alcalde Francisco Romero ha anunciat la posada en marxa d’un dels seus projectes en relació a la seguretat ciutadana, com és la figura del sereno. Està previst que els serenos entrin en funcionament el mes de març al barri de les Clotes.
Es tracta d’un servei d’agents cívics nocturns que, com explica el regidor de Seguretat Ciutadana Ramon Zaballa, depèn de la posada en marxa d’un pla d’ocupació subvencionat per la Diputació de Barcelona, amb el qual es preveu contractar vuit persones.
Les bases del procés de selecció es van publicar el dia 28 de desembre de 2023 i el termini per a la presentació de candidatures finalitzava el dia 12 de gener. L’Ajuntament va rebre una trentena de sol·licituds per l’oferta de les vuit places de sereno.
Un cop escollides les 8 persones tindran una formació específica.
Està previst que treballin en parella i en contacte permanent amb la Policia Local, fent d’agents cívics de les vuit del vespre a les tres de la matinada passant per carrers i places, i fent avisos directes d’incidències al cos policial. Es posarà en marxa per començar a les Clotes, perquè és un dels barris que està més lluny de l’estació de tren o la d’autobusos.

El regidor està convençut que aquesta iniciativa serà ben acollida per la ciutadania.
També s’està treballant en la realització d’una aplicació mòbil de Seguretat Ciutadana, que permeti als ciutadans que ho necessitin sol·licitar l’acompanyament a peu a les estacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: