Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

‘Terra baixa’ del Casal i Taller d’Assaig Teatre continua aquest 2024 la seva gira

Després de la seva estrena el 2022, aquesta adaptació del clàssic de Guimerà arribarà a la vintena de representacions. La gira es tancarà el 18 de maig a Vilafranca.

La producció del Casal i del Taller d’Assaig Teatral de la versió de ‘Terra Baixa’ continua la seva gira després de l’estrena el novembre del 2022. Durant l’any 2023, l’obra s’ha pogut veure al prestigiós Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona on es va representar amb la projecció de subtítols en anglès, a la Mostra de Teatre d’Alcoi i a la Mostra de Teatre de la ciutat de Chivasso, prop de Torí, a Itàlia. Al nostre país també han actuat als Monjos, a Capellades i a Ullastrell, La Pobla de Mafumet i en una segona representació al Casal.

Aquest any 2024, ja s’ha pogut veure el passat 21 de gener a Terrassa, i encara aquest mes es representarà a Sant Feliu de Guíxols.

Abans de tancar la gira el proper 18 de maig amb una darrera representació al Casal de Vilafranca, aquesta adaptació de ‘Terra baixa’ es podrà veure en municipis com Abrera, Gelida, Breda, Gandesa o Vila-rodona.

La proposta d’aquesta ‘Terra baixa’ sintetitza el text en sis personatges enlloc dels dotze de l’obra original, elimina per tant diàlegs i reorganitza l’ordre de les intervencions i rèpliques, sent fidel en tot moment al text de Guimerà. L’adaptació prioritza la mirada de la Marta per sobre les altres possibles lectures de l’obra i posa èmfasis en els temes claus i essencials de l’obra: el poder patriarcal, econòmic, social i psicològic en el personatge de Sebastià i la Marta, una dona que lluita per la seva llibertat i la seva passió amb la complicitat del Manelic.

La fotografia és de Toni Galitó.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: