Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Santa Maria afronta la tercera fase de la restauració, la façana nord, amb el suport de la DiBA

La Basílica de Santa Maria afronta la tercera fase de les obres de restauració abordant la façana nord amb una inversió de 963.000 euros de la Diputació de Barcelona.

Aquest divendres al matí s’ha presentat la nova fase de rehabilitació de la basílica de Santa Maria i el seu finançament en una roda de premsa. Es tracta del projecte bàsic de restauració de la façana nord i la rehabilitació dels espais adjacents a la Capella del Santíssim, el que constitueix la tercera etapa del pla director projectat l’any 2012 i articulat a través de la comissió Santa Maria 2020.
La façana nord és la que dona al Palau Baltà, com explica el rector de la basílica de Santa Maria Mn. Xavier Aymerich.

Aquesta tercera fase es pot tirar endavant gràcies a una inversió de la Diputació de Barcelona de 963.000 euros: 450.000 aquest any i la resta, l’any vinent. És el primer dels 47 projectes amb finançament de la Diputació previstos a l’Alt Penedès. Ho explica el President delegat de l’Àrea d’Infraestructures i Territori de la Diputació Sergi Vallès.

L’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, ha agraït la tasca de les Parròquies de Vilafranca i el suport de la Diputació i ha destacat el valor d’aquest important element patrimonial del Penedès que, a més a més, és un edifici d’interès nacional, com ho són el Vinseum i el Palau Baltà, situats a la mateixa plaça.

Les obres de la façana nord actuaran sobre tot l’espai entre la façana principal i el campanar. Joan Carles Gavaldà és l’arquitecte responsable del projecte.

Les obres de la tercera fase està previst que tinguin una durada d’entre 12 i 14 mesos i no han d’interferir en l’activitat quotidiana de la basílica.

Amb aquesta nova etapa de les obres es dóna continuïtat al procés de restauració, que va començar amb la façana sud, els anys 2016 i 2017, i la coberta, entre el 2020 i el 2022. Encara quedaran la quarta fase, en la qual s’actuarà a la façana principal, i la cinquena, que abordarà l’interior del temple.

D’altra banda, molt aviat començaran uns treballs pendents per arreglar dels desperfectes causats per l’esclafit del 31 d’agost del 2022 a l’àngel del campanar principal i el pinacle del campanaret.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: