Dijous, 23 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’instal·la el nou mecanisme de l’àngel del campanar de Santa Maria

El Rector de la Basílica ha traslladat a la nostra redacció la informació sobre la situació actual de la reparació de l’àngel del campanar.

En aquests moments ja s’han desmuntat les diferents parts de l’àngel perquè quedi l’eix sol, aquestes parts estan col·locades al capdamunt de la bastida fins el moment de tornar-les a muntar. També s’ha separat el parallamps de l’eix, s’ha adreçat l’eix amb escalfor i s’ha reforçat. D’altra banda s’ha retirat el mecanisme antic de rotació perquè estava molt malmès, retirant també les peces de ceràmica, que s’estan restaurant al campanar mateix, alhora que s’està construint un nou mecanisme de rotació. I finalment s’està restaurant el pinacle del campanaret de la façana que va caure.

Durant la setmana vinent s’instal·larà el nou mecanisme rotatori, es tornaran a col·locar les peces de ceràmica restaurades i es muntaran les peces de l’àngel i el parallamps. La setmana següent, amb una grua, es col·locarà el pinacle al campanaret de la façana i es repararan les teules de la teulada malmeses.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: