Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una setantena de participants en els cursos de català oral adreçats a famílies de Vilafranca

Conèixer la llengua permet a la família entendre i participar en les dinàmiques del centre educatiu i donar suport als seus fills i filles en relació als continguts escolars.

Amb mirada 360, l’Ajuntament de Vilafranca col·labora amb els centres educatius, el Consorci per a la Normalització Lingüística i la Coordinadora d’Associacions per la Llengua per fomentar l’ús social del català des de l’entorn escolar. La llengua és una eina de cohesió social i un element que potencia l’apropament de les famílies nouvingudes al món educatiu del seus infants.

Aquest primer trimestre s’han ofert tres cursos de català a famílies d’origen estranger de les sis escoles públiques de Vilafranca, impartits per professorat del Consorci per a la Normalització Lingüística. Els tres cursos han agrupat cadascun alumnat provinent de dues escoles, fet que ha potenciat fer xarxa entre les famílies participants, tant a nivell d’escola com també de barri/ciutat.

Aquests cursos es centren en el català oral per tal de donar resposta als diferents nivells que hi pugui haver i incloure alumnat alfabetitzat i no alfabetitzat en un mateix grup. Tenen una durada total de 45 hores i s’imparteixen dins d’aquest primer trimestre. Concretament s’han agrupat les escoles Baltà Elias i Estalella Graells, les escoles Cristòfor Mestre i Dolors Piera i les escoles Pau Boada i Mas i Perera. Una setantena de persones han participat en aquests cursos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: