Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Servei de Català de Vilafranca i l’Alt Penedès celebra l’inici del curs homenatjant Fabra

La Biblioteca Torras i Bages acollia l’acte que donava el tret de sortida oficial a l’inici dels cursos de català 2018-2019 que organitza el Servei de Català de Vilafranca i l’Alt Penedès.

Un acte en què Mònica Montserrat, consultora a la UOC i coordinadora del Postgrau de Correcció i Assessorament Lingüístic de la UAB a banda d’impulsora de la Ruta Pompeu Fabra, va oferir la conferència “Dades i curiositats entorn del ‘seny ordenador de la llengua catalana’”.
D’altra banda, la responsable del Servei de Català de Vilafranca i l’Alt Penedès, Teresa Casanellas comentava que aquest acte formava part del cicle “Tardor amb Fabra”, que durant el mes d’octubre i novembre s’està duent a terme a Vilafranca per commemorar els 150è aniversari del naixement de Fabra i el centenari de la publicació de la Gramàtica catalana. Així, el 26 d’aquest mes, hi haurà la taula rodona “La llengua és un organisme viu. De la gramàtica de Fabra a la de l’Institut d’Estudis Catalans”, a L’Agrícol, amb la participació d’Oriol Camps, Agnès Esquirol, Enric Gomà i Albert Pla Nualart. El 8 de novembre, a L’Agrícol, es representarà el monòleg dramatitzat “Pompeu Fabra: jugada mestra!”, a càrrec de la Companyia Inútils Mots.
Casanellas recordava que amb aquesta conferència de dimecres s’inaugurava oficialment el curs 2018-2019, i apuntava també que estaven molt satisfets de com estaven funcionant els cursos de català, ja que en tots els nivells les matriculacions estant sent elevades i fins i tot en algun cas s’ha hagut d’obrir grups nous.
Els actes de l’Any Fabra a Vilafranca, els organitzen la Direcció de Política Lingüística, l’Ajuntament de Vilafranca, el Servei de Català de Vilafranca i l’Alt Penedès, Òmnium Alt Penedès, la Biblioteca Torras i Bages i L’Agrícol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: