Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’aproven definitivament les Ordenances Fiscals per l’any vinent amb l’increment de l’IPC

L’acord s’ha dut a terme sense cap vot en contra

A l’inici del Ple ordinari d’aquest mes de desembre es va portar a aprovació la resolució d’al·legacions i aprovació definitiva de les modificacions de les Ordenances Fiscals per a l’exercici 2024. En el període d’exposició pública es van presentar 5 al.legacions. Una d’ERC per ampliar les bonificacions per l’ús de la deixalleria, que va ser estimada. Una de Junts, també incorporada, unificant un apartat de la taxa de residus del comerç. Una segona de Junts demanava la retirada de l’increment de l’IBI al 10% dels immobles dedicats a l’activitat comercial d’un valor cadastral superior als 300.000, En aquest cas va ser rebutjada. I finalment també dues al.legacions que van ser rebutjades per criteris legals que presentava Sostre Cívic. Les ordenances es van aprovar amb el suport del PSC, ERC i VeC, i les abstencions de Junts i la CUP:
D’altra banda també es van aprovar les Bases específiques per a l’atorgament de subvencions per a la participació en la rua de Carnaval de Vilafranca. La regidora de Cultura, Àngels Dalmau, va destacar que la música que les entitats faran servir no ha de contenir lletres amb estereotips sexistes.Hi haurà un control durant la rua i si és el cas es retirarà la subvenció. La proposta es va aprovar per unanimitat de tots els grups.Finalment en l’apartat de mocions VeC en presentava una de la Federació de Municipis de Catalunya i de l’Associació de Municipis de Catalunya sobre el finançament dels Ens Locals, que va ser aprovada per unanimitat.

També amb tots els vots a favor es va aprovar una moció de Junts per a la prestació de suport a les entitats de Vilafranca per a la gestió de subvencions. En aquest cas el portaveu del govern, Miquel Medialdea, va explicar que ja està en marxa el projecte de crear una oficina de suport a les entitats. Finalment una darrera moció de Junts,per establir l’ús temporal com aparcament de l’espai en desús pendent d’urbanització, sobre la llosa de la via del tren, va ser rebutjada per la resta de grups municipals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: