Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’aprovació del pressupost 2024 es trasllada al ple ordinari del mes de gener

Així doncs, el pressupost es portarà a aprovació al ple ordinari del mes de gener previst per al dia 16 i l’audiència pública serà el dilluns anterior 15 de gener.

Aquest dimarts al migdia l’alcalde Francisco Romero ha explicat que finalment han decidit retirar de l’ordre del dia del ple la proposta d’aprovació inicial del pressupost per el 2024. Ho fan després que el grup de Junts entrés aquesta mateix dimarts un escrit al registre denunciant un defecte de forma en el dictamen del pressupost, i anunciat que impugnarien la votació si aquesta es duia a terme.

L’alcalde ha explicat que assumeixen que es pot haver donat un defecte formal respecte el ROM municipal, que estipula que els grups han de tenir tota la documentació amb un termini determinat abans del plenari; i que la es va facilitar en la darrera comissió informativa no contemplava els acords assolits amb ERC i amb VeC bàsicament per que s’han tancat en la darrera setmana i la comissió es va celebrar abans.

Sigui com sigui, Romero ha lamentat les maneres d’actuar de Junts, que fa un mes te la seva proposta de pressupost i no ha fet cap aportació ni proposta, i a darrera hora s’escuda en un defecte de forma per evitar l’aprovació del pressupost.

Des de l’equip de govern consideren que no es pot desvirtuar la feina feta en aquest temps per aconseguir uns consensos i unes propostes de projectes per Vilafranca que tenen un ampli suport del consistori, per una qüestió que es recull en un ROM aprovat fa 20 anys i sobre unes qüestions de forma que han comentat estant revisant si realment es complien també en els darrers anys o són ara una simple excusa de Junts per entorpir l’aprovació aquest desembre del pressupost.

De totes maneres, Romero ha explicat que no passa res per endarrerir l’aprovació al plenari de gener, que se celebrarà el tercer dimarts de mes, per tant el dia 16.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: