Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Continua la rehabilitació de la casa Weyler, amb habitatge de lloguer social a Sant Quintí

Continua la rehabilitació de la casa Weyler, amb habitatge de lloguer social a Sant Quintí

Aquest desembre han començat les obres de reparació de la façana davantera de la casa Weyler de Sant Quintí de Mediona, que acull habitatges de lloguer social al municipi

L’Ajuntament ha dut a terme una inversió de 206.059 € per rehabilitar aquest emblemàtic edifici amb l’impuls de diverses actuacions que busquen preservar el seu patrimoni arquitectònic i millorar la sostenibilitat i l’eficiència energètica de l’immoble. Concretament, s’ha remodelat el pis situat a la primera planta i s’està reparant la façana davantera de l’edifici. A més, s’estan licitant les obres per reparar la coberta.

La casa Weyler és un edifici històric construït entre els segles XVIII-XIX. L’immoble va ser propietat del militar i polític espanyol Valeriano Weyler i Nicolau fins al 1930, i va passar a ser propietat del consistori al 1966 a partir d’una donació particular. Actualment, la casa compta amb una planta baixa i dos pisos superiors, i està reconvertida en habitatges seguint la fórmula de lloguer social.

Aquest desembre s’està duent a terme la reparació de la façana davantera, que inclou l’arranjament de tot l’acabat de la façana i la substitució de totes les fusteries exteriors. Totes les finestres tindran balconera d’alumini i doble vidre per millorar l’aïllament i l’eficiència energètica dels immobles. Els treballs continuaran el 2024 amb les obres de la coberta, actualment en procés de licitació, que preveuen reconstruir tota l’estructura, aïllament, impermeabilització i acabats, per tal de millorar-ne les condicions sobretot pel que fa a la seva eficiència energètica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: