Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’instal·la la cabina de ràdio de la Queta a Vilafranca per fomentar la llengua catalana

Aquesta iniciativa, que acaba aquest dijous a la tarda, té l’objectiu de crear, a partir de diferents activitats radiofòniques a la cabina, el pòdcast en català més gran de la història

Aquest dimecres s’ha inaugurat a la rambla de Sant Francesc de Vilafranca la cabina del Podcast de la Queta, que ja ha visitat deu ciutats destacades de Catalunya. Un acte en el qual han assistit la regidora de cultura de Vilafranca, Àngels Dalmau, el regidor d’Atenció Ciutadana, Miquel Medialdea, i el delegat del Govern a l’Alt Penedès, David Alquézar.

Sota el nom «Provem-ho en català. Molt per parlar, molt per viure», aquesta campanya del departament de Cultura té l’objectiu d’activar el català a partir de la cabina de ràdio, que recull les veus de la ciutadania i els seus respectius accents fomentant, així, la pluralitat de la llengua catalana.

A dins la cabina, hi ha un estudi de ràdio totalment equipat, on el públic assistent de Vilafranca ha pogut realitzar diferents activitats radiofòniques que més endavant, un cop finalitzada la gira, serviran per crear, juntament amb les altres veus d’arreu del país, el pòdcast més gran que s’ha enregistrat mai en català.

Les activitats que es poden fer són, en total, quatre, i depenen del nivell de català o les preferències de la persona. Des d’intentar resoldre preguntes relacionades amb el seu ús del català; passant per una conversa en català amb la Queta; un karaoke de la cançó «Començar», de The Tyets, les Marala i Kelly Isaiah; fins a una mostra de veu per al projecte AINA, per tal de normalitzar el català en les tecnologies digitals.

La gira del pòdcast de la Queta estarà disponible a Vilafranca fins aquesta tarda i l’última ciutat on anirà serà Vilanova i la Geltrú, aquest cap de setmana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: