Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les llibreries recuperen la normalitat després de la crisi d’abastiment de l’any passat

La polèmica va començar el setembre de 2022, amb la unió logística de les distribuïdores Àgora i Entre Punxes, que va empitjorar el servei i va provocar greus problemes d’abastiment

Vint-i-tres editorials catalanes, agrupades sota el nom de Xarxa de Llibres, han interposat una demanda judicial contra la distribuïdora de llibres Àgora, a la que acusen d’haver distribuït de manera deficient els seus llibres l’any passat.

En total, les 23 entitats editorials reclamen 2,8 milions d’euros en concepte de pagament de factures, pèrdues i l’import dels llibres no retornats. Al magatzem de la distribuïdora, ubicat a la Granada, es preveu que encara quedin 350.000 llibres bloquejats.

La polèmica va començar el setembre de l’any passat i va afectar a diverses llibreries de Vilafranca. Segons Jordi Romeu, de la llibreria La Cultural, l’origen de la crisi va ser l’aliança logística d’Àgora amb la distribuïda Entre Punxes. Una unió que va empitjorar el servei i va provocar greus problemes d’abastiment, en especial durant els mesos de setembre, octubre i novembre, coincidint amb la campanya de llibres escolars.

Tot i que la situació avui dia s’hagi normalitzat, llibreries vilafranquines, com L’Odissea, expliquen que encara troben problemes en l’arribada de llibres no tan recents, tot i ser fets puntuals.

Des del sector llibreter apunten que per la campanya de Nadal i Sant Jordi no preveuen problemes en la distribució de llibres per part de les editorials catalanes, que ara mateix operen amb una nova empresa distribuïdora del País Basc, amb la mirada posada en la resolució del conflicte amb Àgora.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: