Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El bon ambient marca la diada de Sant Jordi a Vilafranca

Un any més, el punt neuràlgic és la rambla de Sant Francesc amb continuïtat cap a la rambla de Nostra Senyora, que ha estat tallada al trànsit per facilitar la mobilitat dels vianants.

La tradicional Diada de Sant Jordi se celebra a Vilafranca amb multitud d’activitats.

Tot i que el temps feia patir, el sol ha lluït durant el matí d’aquesta diada de Sant Jordi i les parades de llibres, roses, entitats i artesania s’han instal·lat amb normalitat a les rambles de Sant Francesc i Nostra Senyora.

Llibres i roses són els protagonistes indiscutibles de la jornada. Quant a les novetats editorials, els llibres de Ramon Gener, ‘Història d’un piano’, i de la vilafranquina Eva Baltasar, ‘Ocàs i fascinació’, són alguns dels títols més demanats. També autors i autores locals tenen molt d’èxit en una jornada com la de Sant Jordi. Maria Martínez és llibretera de la Llibreria L’Odissea.

Des de les parades de les llibreries han constatat molt de moviment des de primera hora del matí, amb visitants que buscaven els seus llibres per regalar. I alguns títols i autors que destaquen enguany per sobre d’altres, com explica la cap d’Abacus Vilafranca Carlota Serdà.

La rosa vermella continua sent l’estrella de Sant Jordi, tot i que les floristeries sempre intenten buscar la diferenciació a través de l’artesania o dels complements.

Lara Requena, de la floristeria Saüc, explica el que ofereixen i les roses que tenen més èxit.

La florista Mireia Gual, per la seva part, explica que té previst vendre unes dues mil roses. Enguany han treballat especialment la seva rosa d’autor, amb un embolcall especial fet artesanalment.

Entre parades de roses, llibres i entitats, autors i autores del Penedès que hagin publicat una obra durant el darrer any han estat convidats per celebrar la diada amb la instal·lació d’una carpa on poden dedicar i vendre els seus llibres. Allà hem pogut parlar amb l’escriptora Isabel Ullate, autora del llibre ‘El noi de l’autobús’.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Àngels Dalmau, que també estava present a la parada d’autors locals amb la seva novel·la ‘Vinyes de sang’, valorava el bon ambient que propicia la diada de Sant Jordi.

Aquest espai d’autors i autores locals s’ubica a l’inici de la rambla de Sant Francesc durant les franges horàries d’11 a 14h i de 17 a 20h.

A continuació del mercat de llibres i roses, a la rambla Nostra Senyora, hi ha el Mercat d’artesania de Sant Jordi, a càrrec del Col·lectiu d’artesans, brocanters i pintors del Penedès, amb aproximadament 35 parades d’artesania i alimentació. Moltes de les parades ofereixen motius de Sant Jordi.
Anna Subirats és la presidenta del col·lectiu.

A la rambla Nostra Senyora, el pol·len dels plàtans ha fet la guitza provocant tos i esternuts a paradistes i visitants.

Finalment, el servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca ha programat l’espectacle per a tots els públics ‘El Faune, el Drac i el Dimoni’, a càrrec de la Companyia Eudald Ferré. I la Fundació Pinnae ha organitzat la narració de la llegenda de Sant Jordi i el concurs de microrelats per a nens i nenes de 7 a 12 anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: