Diumenge, 3 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’alcaldia de proximitat se centra en el barri del Molí d’en Rovira, amb varis fronts oberts

La correcta integració de l’estació de trens, la millora integral de l’espai públic i el carrer Comerç centren les properes inversions al Molí d’en Rovira.

El projecte d’alcaldia de proximitat té lloc aquesta setmana al Molí d’en Rovira. Allà, l’alcalde, Francisco Romero, ha explicat els projectes que hi ha en marxa i els que s’han de consolidar en el futur immediat en aquest barri.

En el marc dels convenis amb ADIF, s’han de millorar les connexions entre el carrer del Comerç i la plaça de l’Estació, així com intervenir a l’equipament i les funcionalitats de la pròpia estació de trens. Es preveu la construcció d’una llosa de cobriment en el calaix descobert de l’estació, davant del passeig del Camp dels Rolls per connectar el c/ Comerç, a l’alçada del c/ Magarola, amb la plaça de l’Estació. A banda, l’alcalde ha anunciat la voluntat de renovar aquesta plaça.

Un altre projecte que està avançant és la reurbanització del c/ Bisbe Estalella, en el marc d’una 2a fase del Pla d’Intervenció Integral, que ha d’afavorir la connexió de la part nord del barri amb la nova urbanització del c/ Comerç i amb l’avinguda Barcelona.

L’alcalde explicava totes aquestes qüestions davant la Nau Cortina, un equipament municipal que ja ha estat rehabilitat en una primera fase per ubicar-hi el viver de celleristes.

Per abordar la rehabilitació integral de l’edifici, Romero ha recordat que ja es disposa d’una subvenció dels fons Next Generation de la Unió Europea d’1.300.000 euros que implica que el projecte ha d’estar executat abans del 2026. L’aposta que ara cal consensuar amb la resta de grups de l’Ajuntament és la segona biblioteca de la ciutat.

En el marc de l’alcaldia de proximitat, Romero visitarà comerços i equipaments del barri i mantindrà trobades temàtiques sobre espai públic, seguretat i convivència i propostes de millora amb tot el veïnat que hi estigui interessat.

El proper barri que visitarà l’alcalde serà el Poble Nou del 27 al 30 de novembre propers.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: