Dimarts, 5 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Comença a Olèrdola la campanya per millorar el reciclatge d’envasos de vidre a l’hostaleria

Comença a Olèrdola la campanya per millorar el reciclatge d’envasos de vidre a l’hostaleria

La campanya consisteix en visites als establiments de restauració del municipi per explicar la importància del reciclatge del vidre i es faciliten eines per dur-lo a terme.

Aquest dilluns l’Ajuntament d’Olèrdola, amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i Ecovidrio, ha iniciat una campanya informativa adreçada a restauradors i establiments del sector de l’hostaleria per fomentar una correcta gestió del vidre.

La iniciativa inclou l’enviament de cartes informatives i visites als diversos establiments. Es fa incidència en el compliment de la normativa vigent a Catalunya, que disposa l’obligatorietat de separar en origen els residus. En el decurs de la campanya es lliura de forma gratuïta als establiments que ho sol·licitin cubells de diferents capacitats en funció del volum de residus que generin.
El vidre és el material més reciclable i que en tot el seu procés de reutilització no cal aplicar-hi ni aigua ni productes químics. El sector de l’hostaleria i la restauració genera gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es comercialitzen a tot l‘Estat, de manera que és un sector clau per a la consecució dels objectius de reciclatge.

El municipi d’Olèrdola l’any 2022 va assolir el 63,73% de recollida selectiva tot i que el 2025 l’objectiu ha de ser arribar al 75%.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: