Dimarts, 5 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Arrenca la nova temporada de la Ruta del Xató amb Enric Roca com a nou ambaixador

Aquest dilluns al migdia va tenir lloc la cerimònia d’inauguració de la nova temporada de la Ruta del Xató als Jardins de Vil·la Casals, Museu Pau Casals, a Sant Salvador, del Vendrell.

L’esdeveniment va estar acompanyat d’un duet que va interpretar les cançons de Pau Casals tot commemorant el 50è aniversari de la seva mort.
Durant la cerimònia, va tenir lloc el lliurament simbòlic del morter, un gest tradicional que va atorgar oficialment a l’enòleg Enric Roca el títol de nou ambaixador de la Ruta del Xató per al 2023-2024 de la mà de la presidenta de la Ruta del Xató, Núria Carbó.
Núria Carbó va realitzar una sèrie de preguntes al nou ambaixador per esbrinar la seva vinculació amb el món del xató i la seva acceptació com a ambaixador. Roca va destacar la importància de maridar el xató amb els vins de la DO Penedès.

Aquest ritual, que marca l’inici de cinc mesos d’intensa activitat gastronòmica a les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, destaca els 50 restaurants acreditats per la Ruta del Xató. Aquests establiments ofereixen una àmplia gamma de propostes culinàries basades en el xató, acompanyades sempre pels vins de la DO Penedès.
A l’acte hi assistia també la regidora de Turisme de Vilafranca, Gemma Romeu, que destacava que el xató és un plat que fa territori.

La inauguració va culminar amb un showcooking protagonitzat per quatre mestres xatonaires, que van mostrar la preparació de la salsa de xató del Vendrell, acompanyada per una degustació dels xatons de cadascuna de les poblacions participants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: