Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La festa del xató ha comptat amb bona assistència malgrat el canvi d’ubicació

És l’única cita de la Ruta del xató on es poden tastar els cinc xatons de Vilafranca, Vilanova, Sitges, El Vendrell i Calafell.

La festa del xató de Vilafranca tenia lloc aquest diumenge al matí a les instal·lacions de Cal Figarot, el local social dels Castellers de Vilafranca. Tot i que, en principi, s’havia de celebrar a la Rambla de Sant Francesc, el seu emplaçament habitual, es va decidir canviar la ubicació pel risc de pluja.

La regidora de Turisme, Dolors Rius, recorda que la capacitat d’adaptació ha estat clau en els darrers anys a causa de la Covid i, en aquesta ocasió, també per la meteorologia.

La festa va permetre als assistents tastar el xató típic de Calafell, El Vendrell, Sitges, Vilafranca i Vilanova i la Geltrú acompanyat amb els vins de la DO Penedès. A més, es van desenvolupar diferents activitats per amenitzar la jornada.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, parlava del potencial de la festa.

De xató de Vilafranca se’n van fer 650 racions, com explicava Joan Anton Saumell.

Entre els visitants hi havia molta gent de Vilafranca i la resta de la comarca però també de fora. És el cas del Xavi Mesa.

A banda de degustar els diferents xatons, comparar-los i debatre, també es van fer tasts de vins dirigits per gentilesa de la DO Penedès i l’Acadèmia Tastavins, tallers infantils per fer xató i altres activitats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: