Dimecres, 29 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Taller de co-creació a Vilafranca per millorar de forma transversal la mobilitat urbana

Taller de co-creació a Vilafranca per millorar de forma transversal la mobilitat urbana

El taller va comptar amb la participació de tècnics pertanyents a diferents serveis de l’Ajuntament, a l’EIT Urban Mobility i a la Diputació de Barcelona.

L’Ajuntament de Vilafranca, amb la col·laboració de la consultora Factual, especialitzada en innovació i mobilitat urbana, va organitzar la setmana passada un taller de co-creació sobre el transport i la mobilitat a Vilafranca. Van participar-hi tècnics de diferents serveis de l’Ajuntament, representants de l’EIT Urban Mobility i de la Diputació de Barcelona.

L’alcalde Francisco Romero va obrir el taller subratllant la importància de la transversalitat a l’hora d’abordar la mobilitat urbana. Va apuntar que Vilafranca ha d’esdevenir en els propers anys una referència en l’aplicació de mesures de sostenibilitat i a l’hora de combatre el canvi climàtic, liderant-ho des d’un àmbit com la vinya i el vi.

L’alcalde va refermar que per a l’equip de govern la implementació del Pla de Mobilitat és una prioritat, però encara ho és més si es pot fer des de la innovació i amb la possibilitat d’accedir a programes europeus.

El taller va comptar amb la participació també de Daniel Serra, director d’ecosistemes i partners de l’EIT Urban Mobility, la xarxa més important a nivell europeu d’entitats dedicades a la innovació en mobilitat.

Les idees i solucions sorgides del taller s’han de plasmar en un full de ruta on es prioritzaran les actuacions que s’hauran de dur a terme en els propers anys en projectes vinculats als carrils bici, l’illa de vianants, els aparcaments o la logística urbana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: