Dimecres, 29 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Suport a les dones que han estat sotmeses a una cirurgia degut a un càncer de mama

Suport a les dones que han estat sotmeses a una cirurgia degut a un càncer de mama

Les associacions Marinada i Ginesta col·laboren amb el Consorci Sanitari Alt Penedès – Garraf per donar suport a dones operades de càncer de mama.

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf (CSAPG) compta amb la col·laboració de l’Associació Marinada del Garraf i l’Associació Ginesta del Penedès per donar suport a les dones que han estat sotmeses a una cirurgia degut a un càncer de mama.

Concretament a l’Alt Penedès, l’Associació Ginesta col·labora fent donacions de coixins, bosses i proteccions per les persones que porten la via permanent i són tractades a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès (HCAP). Fan una entrega anual 50 coixins en forma de cor per donar suport físic a la mobilitat del braç i de 20 bosses per als drenatges. L’associació també realitza xerrades a l’aula de formació de l’hospital.

El càncer de mama és el més freqüent en les dones a Catalunya. Durant el 2022 es van diagnosticar 4.722 nous casos.

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf va realitzar, l’any 2022, 13.452 mamografies, de les quals 10.066 es van realitzar derivades del programa de cribratge de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), i 2.946 ecografies mamàries, que van permetre diagnosticar 198 neoplàsies malignes de mama.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: