Dimarts, 5 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Prevenir i trencar el tabú és clau per millorar la qualitat de vida en la menopausa

A banda dels seus efectes a nivell físic, la menopausa segueix tenint un gran impacte psicològic i per això des de Salut s’han tirat endavant grups de dones que comparteixen les mateixes inquietuds

Des de l’any 2000, el 18 d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Menopausa, una etapa de la vida de les dones en què desapareix la menstruació i que encara avui està envoltada de tabús, molta desinformació i fins i tot vergonya.

Aquest dimecres s’ha celebrat el Dia Mundial de la Menopausa i a Vilafranca s’ha dut a terme una la jornada ‘Parlem de Menopausa’, amb activitats que incloïen un taller de nutrició, un de sexualitat i sòl pelvià i un de relaxació, entre d’altres. La infermera comunitària Anna Maria Vendrell explica quins són els símptomes principals de la menopausa

Vendrell recorda que la menopausa arriba a totes les dones sense excepció però que es poden fer moltes activitats per prevenir alguns dels símptomes.

La incontinència urinària és un dels símptomes que més pateixen les dones durant la menopausa i precisament per tractar-la de forma multidiscilpinar a Vilafranca s’ha posat en marxa una consulta específica.

Els canvis en la sexualitat és un altre dels aspectes que més preocupen en aquesta etapa. Ho apunta Maribel Carbó, representant de l’empresa Intimina i responsable d’un dels tallers a l’Escorxador.

A banda dels seus efectes a nivell físic, la menopausa segueix tenint un gran impacte psicològic i per això des de Salut s’han tirat endavant grups de dones que comparteixen les mateixes inquietuds.

Cervera comenta també que, tot i que cada cop n’hi ha menys, encara ara el tabú i la vergonya s’apoderen de moltes dones i que és essencial trencar amb aquesta situació per tenir una millor qualitat de vida.

Pel que fa al benestar emocional també és important crear xarxa en un tema que encara està força invisibilitzat tot i que afecta a la meitat de la població.

Des de Salut es destaca la importància de mantenir uns hàbits de vida saludables per minimitzar els símptomes de la menopausa quan aquesta arribi. Així es recomana, per exemple, deixar de fumar, fer exercici, reduir el consum d’alcohol i seguir una dieta mediterrània.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: