Dimecres, 29 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Nadal tanca una verema escassa però amb els fonaments intactes i la vista al futur

L’Alt Penedès ha tancat la verema del 2023 amb sequera severa, amb gairebé la meitat de pluja del que és habitual, per tercer anys consecutiu.

Malgrat tot, la collita a la finca Nadal ha aguantat el cop i ha disminuït només un 40% respecte la mitjana dels darrers 25 anys. L’enòleg i propietari Xavier Nadal ho considera una reafirmació que estan practicant una viticultura ecològica sostenible en el temps, fins i tot en circumstàncies climàtiques tan extremes.
La verema engegava amb la varietat macabeu el 18 d’agost, a les portes d’una de les onades de calor més accentuades de l’estiu. Una collita fruit d’una brotació irregular amb poca força i un gra de raïm molt petit, i per tan amb produccions molt escasses.
Amb la verema finalitzada el 14 de setembre, s’ha pogut obtenir poc més del 50% d’una collita normal. Unes dades que Nadal considera bones en unes circumstàncies climàtiques excepcionals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: