Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els jocs de taula i les joguines de fusta van a l’alça aquestes festes de Nadal

Aquesta nit els Reis d’Orient passaran per les cases dels infants a portar-los els regals que hagin demanat; seran moltes les joguines que arribaran demà al matí a les mans dels més petits i petites

La tendència de joguines durant les festes ha estat enguany ben tradicional, les joguines més venudes han estat les de construcció, els jocs de taula i els jocs de rol. Ho explica la cap de la botiga Abacus de Vilafranca, Carlota Sardà.

Cada vegada es ven més el joc de taula de tipus cooperatiu. El responsable de Joguines de Fusta, Xavier Mestres, explica que aquest tipus de joc és molt útil tant per petits com per grans, per compartir temps i també aprenentatge.

La tendència de les joguines està canviant a poc a poc, és cert que encara hi ha molta demanda de joguina televisiva però cada vegada agrada més la joguina educativa d’aprenentatge. Ho explica Xavier Mestres.

Els fabricants de joguines comencen a fer productes amb plàstics reciclats i els clients tenen cada vegada més consciència pel medi ambient a l’hora de comprar joguines. Carlota Sardà explica que des de les botigues intenten traslladar la idea del consum responsable i evitar que els infants es trobin hiperregalats durant les festes de Nadal.

La pedagoga infantil i juvenil, Maria Parés, també parla del concepte hiperregalat i explica que els infants tenen un excés de regals i això fa que acabin perdent-li la importància i el significat.

Parés explica que hi ha diverses maneres d’evitar els excessos de regals durant les festes de Nadal. Una opció és demanar un regal per cada rei o seguir, per exemple, la teoria dels 4 regals.

La gestió de les joguines és doncs una tasca important que no depèn només dels infants, sinó també de l’ajuda de les famílies.

Demà al matí els nens i nenes es despertaran amb regals i joguines que els han portat aquesta nit els Reis d’Orient.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: