Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Es constitueix la comissió territorial de la Taula Nacional de l’Aigua de la vegueria Penedès

Es constitueix la comissió territorial de la Taula Nacional de l’Aigua de la vegueria Penedès

Una trentena d’entitats i institucions han participat aquest dijous en la primera reunió de la comissió, que ha d’abordar mesures per reduir l’ús d’aigua.

La trobada la va encapçalar el delegat del Govern al Penedès, David Alquézar, acompanyat de la directora de serveis Territorials d’Acció Climàtica a Tarragona, Glòria Tibau, i de la directora de serveis territorials d’Empresa i Treball al Penedès.

Durant la reunió, Alquézar va posar en relleu “l’escenari complex” de sequera que viu el Penedès, destacant que el territori “exemplifica millor que cap altre” la problemàtica derivada de l’escassetat de pluja.

El delegat del Govern al Penedès va recordar que el Pla Nacional de l’Aigua contempla una reducció del 15% en l’ús dels recursos hídrics fins el 2023. En aquest sentit, va remarcar que s’han d’emprendre les accions que siguin necessàries per aconseguir-ho “sense que això afecti la prosperitat i el dinamisme del territori”.

Després de la primera reunió d’aquest dijous, la taula territorial de l’Aigua de la vegueria Penedès té previstes dues trobades més el primer semestre del 2024. La primera es farà a l’hivern, i s’hi recollirà la informació i els estudis que aportin els sectors que hi són representats. La segona tindrà lloc a la primavera, amb l’objectiu de consensuar propostes d’accions que, posteriorment, s’elevaran a la Taula Nacional de l’Aigua.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: