Dimecres, 6 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El projecte estratègic ‘Penedès, territori vitivinícola’, a punt de finalitzar

El projecte estratègic ‘Penedès, territori vitivinícola’, a punt de finalitzar

Per tal de presentar la feina feta i fer-ne la valoració abans que finalitzi definitivament el projecte, tots els participants es van reunir al Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

El projecte estratègic de competitivitat territorial (PECT) ‘Penedès territori vitivinícola: innovació sostenible i saludable’, compta amb 4 socis beneficiaris, que són el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, l’Ajuntament de Vilafranca, el Consell Regulador de la DO Penedès i la Fundació VITEC; i 9 ens col·laboradors: l’associació Innovi, el Consorci de Promoció Turística del Penedès, Covides, l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, la Fundació Pro Penedès, la JARC, TAMIC, Unió de Pagesos i l’empresa Xarxes de Telecomunicacions Alternatives.

El projecte ‘Penedès, territori vitivinícola’ tenia com a objectiu assolir el lideratge qualitatiu i comercial dels vins tranquils i escumosos que es produeixen al Penedès. I la seva actuació més destacada era posar en funcionament un Viver de Cellers, que s’ha ubicat al carrer Comerç, 29, de Vilafranca. Ara, les tines del Viver de Cellers estan plenes de most en procés de fermentació.

Les 7 candidatures que han estat escollides per estrenar el Viver estan formades per 4 dones i 10 homes, que podran elaborar i comercialitzar les primers 19.000 ampolles de vi amb el suport d’un enòleg contractat expressament i amb l’acompanyament del Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca.

Altres candidatures podran afegir-s’hi a la propera verema; perquè aquest projecte tot just ha començat i ja hi ha moltes persones interessades a participar-hi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: