Dimecres, 6 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Centre d’Acollida Abraham per a persones sense llar celebra 30 anys

Una taula rodona i una exposició han servit per commemorar els 30 anys de l’Alberg de Vilafranca, que dona sostre a 10 persones cada dia.

Aquest 2023, el Centre d’Acollida Abraham per a persones sense llar, de Càritas interparroquial de Vilafranca del Penedès celebra 30 anys. Coincidint aquesta mateixa setmana amb el dia de les persones sense llar, s’ha realitzat al Claustre de la capella de Sant Francesc, una taula rodona amb testimonis per sensibilitzar i fer visible la realitat de les persones sense llar. A través de l’experiència i les vivències del Centre d’acollida Abraham i de persones que viuen el sensellarisme de prop, s’ha posat de manifest aquesta realitat que sovint queda invisibilitzada.

Ramon Carbonell és director de Càritas diocesana de Sant Feliu de Llobregat.

Després de la taula rodona, ha quedat inaugurada l’exposició 30 anys oferint cobertura, al mateix claustre de la capella de Sant Francesc i que romandrà oberta fins al 5 de novembre. L’exposició que repassa tant la història del Centre Abraham, com el fenomen del sensellarisme.

Des de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat apunten que cada any unes 300 persones s’allotgen a les instal·lacions del centre d’acollida Abraham. Segons diuen, enguany han notat un augment en la demanda, ja que la crisi dels lloguers afecta a moltes cases on tenir feina, en molts moments, no és suficient per tenir sostre.

Les pernoctacions a l’Alberg poden ser de fins a una setmana i un cop al mes i els usuaris sovint repeteixen l’estada al centre. Ramon Carbonell també destaca els projectes d’inserció social que s’impulsen des de l’entitat.

Amb la perspectiva d’aquests 30 anys d’aquest projecte, des de Càritas han volgut recuperar històries, relats, fotografies, audiovisuals o articles per entendre la realitat social del país.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: