Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’inici de les classes ha tornat a col·lapsar el servei de bus de Vilafranca a Barcelona

Des de l’Ajuntament expliquen que dilluns tenen una nova reunió per exigir una solució

El usuaris del bus fa un parell d’anys que s’han hagut d’acostumar a les cues i els problemes. Tot des de l’inici de les obres del tren rodalies, que cada vegada han provocat un traspàs més gran de viatgers. El problema s’ha agreujat aquesta setmana amb l’inici del curs universitari. Les cues són molt llargues, i tot i l’augment de busos, el temps d’espera es fa llarg. El Gabriel Aullón és usuari del bus des de fa molts anys i assenyala que l’inici del curs ha disparat la demanda.

En canvi el Joan Cassanyes és un usuari ocasional i aquesta setmana ha constatat que la gent no vol agafar el tren.

Els estudiants universitaris s’incorporen ara al servei, amb l’inici del curs. La Laia Bosch l’utilitza habitualment, però coneix moltes companyes que han optat per deixar el tren i apuntar-se al bus.

Aquesta situació es repeteix cada setembre en els darrers anys i per aquest motiu el regidor de Mobilitat, Miquel Medialdea, explica que des de l’Ajuntament de Vilafranca ja van mantenir al juliol un contacte amb la Direcció general de Transport de la Generalitat, demanant un reforç del servei per carretera. Veient com les obres del tren s’han d’allargar en el temps, el proper dilluns tenen una segona reunió per reclamar una solució al problema.

La Generalitat contempla el bus com un servei complementari al principal, que és el ferroviari. Però mentre duren les obres els ciutadans han invertit les prioritats.

La situació actual ha generat nombroses queixes a través de les xarxes i fins i tot s’ha creat un grup de whatsapp per recollir-les i plantejar reivindicacions a l’administració.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: